Dit moet je weten over de e-sigaret soorten

Dit moet je weten over de e-sigaret soorten
E-sigaretten zijn in veel verschillende varianten verkrijgbaar. Wanneer je geïnteresseerd bent in e-sigaretten is het interessant om je te verdiepen in de verschillende soorten en hun kenmerken. De e-sigaretten variëren in design, werking en gebruik. In dit artikel worden vier verschillende soorten e-sigaret kort toegelicht. De e-sigaretten in dit artikel zijn de e-sigaar/e-pijp, de mid-size e-sigaret, advanced personal vaporizer en de mechanisme mod. Lees snel verder voor meer informatie over deze e-sigaretten. Ga je elektrische sigaret bestellen vandaag, kun je morgen al dampen!

De e-sigaar of e-pijp
De naam zegt het al, deze e-sigaret variant heeft de uiterlijke kenmerken van een sigaar of pijp. Deze variant is met name bekend om zijn uiterlijk. De vloeistoffen die verdampt worden in de e-sigaar of e-pijp kunnen de smaak hebben van traditionele sigaren of tabakspijpen. Deze apparaten zijn te verkrijgen in wegwerpvorm en in oplaadbare vorm. Er zijn zelfs e-pijpen verkrijgbaar die geheel met de hand gemaakt zijn. Sommige e-pijpen zijn hierdoor niet van de traditionele pijpen te onderscheiden. De e-sigaar of e-pijp wordt veel gebruikt door voormalige sigaar- of pijprokers.

De mid-size e-sigaret
Een andere naam waaronder de mid-size e-sigaret bekend is, is personal vaporizer. Deze variant van de e-sigaret heeft in tegenstelling tot veel andere varianten niet de uiterlijke kenmerken van een tabakssigaret. Het is een compact apparaat dat veel gebruikt wordt onder mensen die net beginnen met het elektronisch roken. Met de mid-size e-sigaret kan met de meeste e-liquids gevuld worden. De batterijen van deze variant hebben vaak een hoge capaciteit wat staat voor een lange gebruiksduur.

De advanced personal vaporizer
Onder de advanced personal vaporizers vallen de zogenoemde mods. Het woord mods betekent in dit geval modificatie. Dit houdt in dat veel instellingen van dit apparaat naar wens kunnen worden aangepast. Deze advanced personal vaporizers komen voor in twee modellen: een box- en buismodel. Hierbij vertelt de naam van het model je over de vorm van deze e-sigaret. De box mods zijn een van de krachtigste soorten onder de e-sigaret, met hoge power en batterijcapaciteit. Deze variant e-sigaret wordt zowel door ervaren als startende e-sigaret rokers gebruikt.

De mechanische mod
Deze variant e-sigaret lijkt op geen van de andere e-sigaret varianten door zijn unieke werking. Met een mechanisme mod heb je gehele controle over het apparaat, omdat het niet beschikt over elektronische componenten. Het is eigenlijk gewoon een buis met een knopje erop. Het voltage dat direct van de batterij komt gaat meteen richting de atomizer van de e-sigaret. Wanneer je batterij leegloopt zul je dit dus direct merken aan het apparaat. Bij het gebruik van een mechanisme mod is echter wel veel aandacht en kennis vereist. Omdat de batterij direct in verbinding staat met de atomizer is er geen elektronische verbinding die normaliter zorgt voor de veiligheid van de e-sigaret. Deze variant van de e-sigaret is dus meer weggelegd voor ervaren gebruikers.