gekleurde lenzen

Gekleurde lenzen

Tegenwoordig zijn er veel soorten lenzen te krijgen in veel verschillende sterktes. En tussen deze lenzen zitten ook de kleurlenzen. Kleurlenzen zijn zowel op sterkte verkrijgbaar voor de mensen die een correctie nodig hebben om alles weer duidelijk te zien, maar kleurlenzen zijn echter ook zonder sterkte te koop. Hiermee zijn kleurlenzen dus in principe voor bijna iedereen geschikt, tenminste als je ogen lenzen kunnen verdragen. Kleurlenzen zijn een prima mode accessoire om je een totaal nieuwe look te geven, want als er iets spreekt in het eerste aanzicht dan zijn het wel je ogen.

Tegenwoordig hebben de kleurlenzen een speciale gekleurde print en zijn dus geschikt om iedereen een nieuw uiterlijk te geven. Voorheen hadden de kleurlenzen geen print, dus personen die donkere ogen hadden, die hadden geen baat bij kleurlenzen, omdat je donkere ogen met deze lenzen niet kon veranderen naar een andere kleur. Kleurlenzen worden eigenlijk alleen maar als zachte lenzen gemaakt en men kan deze lenzen dan kopen in de vorm van gekleurde daglenzen, maandlenzen of jaarlenzen. Gekleurde jaarlenzen worden eigenlijk niet meer zoveel verkocht, omdat dit systeem niet zo hygiënisch is, want men dient een kleurlens op een kortere termijn te vervangen voor een nieuwe zoals je dat doet bij daglenzen en maandlenzen.

Mocht je nog nooit lenzen hebben gedragen en je wil voor de eerste keer kleurlenzen gaan proberen dan zal het niet meevallen om voor de eerste keer de lenzen in te zetten en uit te halen. Je kan het principe van het inzetten en uithalen van de kleurlenzen laten uitleggen door een opticien of je kan de uitleg op het internet vinden op een lenzen site of je kan een van de vele filmpjes op youtube of een andere streamingdienst raadplegen

Mocht je kleurlenzen zonder sterkte of kleurlenzen op sterkte gaan bestellen dan dien je wel te weten dat je ook contactlensvloeistof dient te kopen om de lenzen te onderhouden en te bevochtigen. Deze lenzenvloeistof heb je echter alleen bij gekleurde maandlenzen en gekleurde jaarlenzen nodig en niet bij gekleurde daglenzen want gekleurde daglenzen zitten al per stuk verpakt in houdertje met lenzenvloeistof. Gekleurde daglenzen draag je dus ook maar 1 dag, de volgende dag pak je weer een nieuw setje uit de verpakking.